Huskysafarit ovat olleet suosittua ajanvietettä turistien keskuudessa. Nyt kun korona on ravistellut maailmaa ja etenkin matkustustottumuksiamme, ovat myös monet huskyt pulassa. Huskyjen ylläpito vaatii yllättävän paljon rahaa ja kun turisteja ei tänä vuonna ole matkannut Suomeen totuttuun tahtiin, ovat monet huskytilat joutuneet kärsimään taloudellisista vaikeuksista.

Kotimaan matkailu kunniaan

Juuri nyt olisikin viimeistään aika nostaa kotimaan matkailu kunniaan, sillä jos suomalaiset matkailijat korvaisivat edes osittain aiemman ulkomaiset turistit huskytiloilla, voisi toiminta jatkua edelleen. Moni suomalainen on kuitenkin sitä mieltä, että matkailu kotimaassa on liian kallista. Ehkäpä jonkinlaiset korona-ajan alet voisivat siis olla paikallaan myös kotimaan matkailussa – ja onpa tällaisia alennuksia jo jonkin verran nähtykin. Myös huskytilat ovat lähteneet muokkaamaan tarjontaansa entistä enemmän suomalaisten matkailijoiden makuun sopivaksi. Eräs tärkeimmistä huomioon otettavista seikoista onkin ollut matkailijoiden taloudellisen tilanteen huomioiminen. Huskytiloilla joudutaankin juuri nyt käymään haastavaa tasapainoilua toiminnan kannattavuuden ja hinnoittelun suhteen.

Entistä edullisempien hintojen myötä moni suomalainen saattaa innostua tutustumaan lähemmin Suomen tarjoamiin moninaisiin matkailuvaihtoehtoihin, joista huskyt ovat yksi autenttisimmista ja mieleenpainuvimmista kokemuksista. Moni saattaa ihastua rekikoiriin niin, että palaa tilalle yhä uudelleen ja uudelleen – vielä silloinkin, kun koronatilanne toivottavasti taas sallii ulkomaan matkailun.

Kummikoira

Ellet pysty matkustamaan huskytilalle esimerkiksi Kuhmoon, voit silti auttaa huskyja ja husky-yrittäjiä. Voit nimittäin hankkia itsellesi kummikoiran. Tarjolla on erityisiä kummikoirapaketteja ja huskykummi voi auttaa esimerkiksi osallistumalla rekikoiran ruokakustannuksiin.

Kittilässä toimiva All Huskies -yritys omistaa 69 koiraa ja syyskuun 2020 loppupuolella niistä jo 48 oli saanut itselleen kummin. Kummi sitoutuu maksamaan 30 euroa kuukaudessa koiran kuluja kokonaisen vuoden. Mukaan ovat lähteneet niin koiratilojen naapurit kuin yrityksetkin ja kummeja ovat saaneet niin aikuiset koirat kuin pennutkin. Kun yritys lähtee sponsoroimaan koiranpentua, se saa myös kunnian nimetä pennun.

All Huskies -yrityksen kanssa samantapaisia kokemuksia on myös Rovaniemellä toimivassa Bearhill Husky -kennelissä. Tämä kenneli tarjoaa kummeille huskyretken ja koiran kuvan. Kennelin Kylo-niminen koira taisi hurmata paikallisen Hostel Cafe Kodin ylläpitäjät sinisillä silmillään ja tummalla turkillaan, sillä Hostel Cafe Koti ryhtyi Kylon kummiksi.