Perhokalastajien kevättreffit ovat olleet suosittu kuhmolainen tapahtuma. Keväällä 2020 treffit jouduttiin valitettavasti perumaan, mutta moni perhokalastaja suuntaa jo toiveikkain mielin katseensa kevääseen 2021. Lue jo nyt mistä näillä erityisillä treffeillä on kyse ja kuinka paljon treffeille osallistuminen maksaa. Artikkelin luettuasi voit jo alkaa suunnitella treffejä keväälle 2021!

Mistä treffeillä on kyse?

Näillä treffeillä kokoonnutaan Kuhmon upeilla koskilla ja Hotelli Kainuussa. Tapahtuma tarjoaa perhokalastajille tilaisuuden vaihtaa keskenään kalastuskuulumisia. Treffit on yleensä järjestetty huhtikuussa mutta nähtäväksi jää, pystytäänkö ne jälleen järjestämään ensi vuonna.

Kuhmon alueen koskilla tapahtuu mielenkiintoisia asioita hankikorentojen aloittaessa kuoriutumisen kevään koittaessa. Tämä innostaa harjuksia ja taimenia syömään myös pintaravintoa. Korentokalastuksen kalansaalis riippuu hyvin pitkälti vallitsevasta säästä. Kuhmon alueella saattaa huhtikuussa olla paksukin lumikerros maassa, vaikka kosket ja järvet solisivatkin jo ilman jääpeitettä.

Paikallinen Hotelli Kainuu on toiminut treffien hermokeskuksena, jonne on helppo vetäytyä lepäämään ja juttelemaan kalajuttuja antoisien kalastuspäivien jälkeen. Kokemusten vertailu ja erilaisiin ohjelmiin osallistuminen täydentää miellyttävää ja antoisaa kalastustreffikokemusta. Kun kalastusporukka kokoontuu yhteen, löytyy porukasta aina aivan erityistä tietämystä kevään kalastustilanteesta. Tällaisessa porukassa on antoisaa keskustella esimerkiksi korentojen kuoriutumispaikoista ja parhaista kalojen koukutuspaikoista. Tilaisuus on oivallinen myös parhaiden perhovinkkien jakamiseen.

Hotelli Kainuu on oivallinen tukikohta myös silloin, jos haluat treffien jälkeen tutustua myös Kuhmon alueen muuhun luontotarjontaan. Hotellille on helppo tulla ja sinne on hyvät kulkuyhteydet myös muualta Kuhmosta. Onkin hyvä idea nauttia Kuhmosta kerralla hieman pidempään ja liittää kalastuslomaan myös muita luonnonläheisiä aktiviteetteja.

Paljonko treffit maksavat?

Yhden hengen huoneessa kahden vuorokauden treffit maksavat 176 euroa per henkilö. Kahden hengen huoneessa kaksi vuorokautta maksaa 152 euroa per henkilö. Lisäöitä on mahdollista ostaa yhden hengen huoneessa hintaan 73 euroa ja kahden hengen huoneessa hintaan 89 euroa. Hinta sisältää aamiaisen, kolmen vuorokauden yhteiskoskiluvan ja iltasaunan.

Muista

Jos osallistut treffeille, muistathan varmistaa, että valtion kalastonhoitomaksusi on kunnossa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Muistathan myös pakata mukaan iloisen mielen ja aimo annoksen reipasta kalastusmieltä!