Moni on sitä mieltä, että huskyt ovat Kuhmon talven parasta antia. Tähän on monia syitä, joista kerromme tässä artikkelissa muutaman.

1. syy: salaperäisyys

Huskyt kiehtovat monia, koska ne ovat salaperäisiä olentoja. Husky muistuttaa ulkonäöltään paljon sutta. Silti se on ihmisen uskollinen apulainen, joka nauttii reen vetämisestä ja työskentelee väsymättä ihmisen hyväksi. Vaikka huskyn olemuksessa onkin jotain perin villiä, saa leikkivä husky karskimmankin miehen mielen heltymään. Huskyn sinisiin silmiin ja purevaan katseeseen on helppo upota ja sen susimainen olemus kiehtoo monia.

2. syy: luontoelämykset

Rekikoira-ajelu on oivallinen tapa lähteä tutustumaan luontoon ja hankkia upeita luontoelämyksiä. Meno on vauhdikasta, mutta reestä käsin ehtii silti nauttia ohi kiitävistä maisemista ja purevasta pakkasesta. Joskus on jopa sanottu, että ihminen, joka ei pidä talvesta ja talvisesta säästä, on vieraantunut luonnosta. Rekikoira-ajelulla pääset nauttimaan talvesta ja talvisäästä mielekkäällä tavalla ja voit kokea olevasi pitkän askeleen verran lähempänä luontoa.

3. syy: autenttisuus

Tietyillä alueilla on liikuttu koiravaljakoilla jo perin pitkään. Koiravaljakkoajamisessa onkin erityisen autenttinen tunnelma. Maailmassa, jossa teknologia on erityisen tärkeässä asemassa ja kehitys on erityisen huimaa, moni on alkanut kaivata entistä enemmän entistä autenttisempia kokemuksia. Tällaiset kokemukset ovat kuin paluu juurille.

4. syy: koko perheen aktiviteetti

Yksi syy rekikoiravaljakkoajeluiden suosion taustalla on se, että ne ovat erinomaisia koko perheen aktiviteetteja. Ajelulle voi lähteä koko perheen voimin ja samalla koko perhe saa raitista ilmaa ja mieleenpainuvia kokemuksia. Lasten on hyvä oppia liikkumaan luonnossa ja vaalimaan luontosuhdettaan.

5. syy: räätälöidyt paketit

Kuhmossa on tarjolla hyvin monenlaisia hyskyajelupaketteja, joten niistä voi valita juuri omalle perheelle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Paketteja on mahdollista räätälöidä kunkin matkailijan toiveiden pohjalta ja näissä paketeissa matkailija saa vastinetta rahoilleen. Ellei perheessä vielä ole lapsia, kannattaa harkita romanttista kahden hengen huskylomaa kahdestaan oman partnerin kanssa. Tällainen loma on oivallinen tilaisuus tiivistää omaa suhdetta ja löytää tilaisuus keskustella parisuhteen tilasta kaikessa rauhassa Kuhmon alueen upean luonnon keskellä. Romanttisia huskylomia Kuhmon alueella järjestää Routa Travel.