Kuhmo on oivallinen matkailukohde myös syksyllä. Luonto on silloin monen mielestä kauneimmillaan ja alueen palveluntarjoajat tarjoavat upeita palveluita myös syksyllä. Esittelemme tässä artikkelissa rentouttavan ja luonnonläheisen turvehoidon, josta pääset nauttimaan syksyisessä Kuhmossa. Hemmottele itseäsi ja heitä hetkeksi arjen huolet sivuun!

Mistä turvehoidossa on kyse?

Turvehoitoa tarjoaa Kuhmon alueella Kalevala Experience -niminen yritys. Hoidon tavoitteena on tarjota asiakkaalle mahdollisuus nauttia luonnonrauhasta. Hoidon aikana hänen on mahdollista kuunnella luonnon kuiskailemia viestejä ja rentoutua saunahoidoissa sekä hieronnassa. Samalla hänellä on mahdollisuus majoittua korpiseudun rauhallisella alueella ja kerätä marjoja, yrttejä sekä sieniä.

Alueelta löytyy myös Ruunalampi-niminen virkistyskalastuslampi, johon on istutettu lohia ja jossa voi kalastaa vavalla. Naamajärven rannalta löytyy viihtyisiä mökkejä. Mökkimajoittujan on helppo lähteä järvelle kalastamaan veneellä. Mökkien ympäristö on myös erinomaista metsästysaluetta. Parhaimmillaan hoidot voimaannuttavat ja virkistävät ja tuovat uutta ilmettä niin keholle kuin mielellekin. Turvehoidoilla on pitkä historia ja niiden pariin palaaminen on kuin palaisi autenttiseen luontosuhteeseen.

Vaihtoehdot ja hinnat

Turvehoitoja on tarjolla monenlaisina vaihtoehtoina ja monenlaisiin budjetteihin sopivina paketteina. Väinämöisen turvesauna maksaa edullisimmillaan 45 euroa per henkilö. Tämä saunahoitoelämys on erityisen hoitava ja terapeuttinen. Turve on oivallinen luonnonmateriaali, joka sisältää monenlaisia hoitavia ja rentouttavia ominaisuuksia. Sitä voidaan käyttää lihasten rentouttamiseen, nivelten hoitamiseen, raskasmetallien poistamiseen ja ihon parantamiseen.

Voimaannuttavaa tyrnisaunaterapiaa käytetään stressin ja kiireen poistamiseen. Se auttaa hoitamaan ihoa sekä energisoimaan ja puhdistamaan kehoa. Hoito auttaa pysähtymään kokonaisvaltaisen elämyksen äärelle.

Tarjolla on myös kokonaisia voimaannuttavia perinnehoitolomia ja hyvinvointiluontolomia. Hinnat alkavat 150 eurosta 200 euroon. Voimaannuttavalla perinnehoitolomalla pääset rentoutumaan luonnonrauhaan ja nauttimaan perinteisistä hoidoista. Majoittuminen tapahtuu mökissä, joka sijaitsee Naamajärven rannalla. Voimaannuttavalla hyvinvointiluontolomalla rentoudutaan luonnonrauhassa ja nautitaan perinnehoidoista sekä aktiviteeteista.

Jos kiinnostuit perinteisistä turvehoidoista, kannattaa tutustua Kalevala Experience – luonto sinulle kuiskaa -yrityksen valikoimaan ja valita itselle parhaiten soveltuva hoito tai lomapaketti. Nykyisin yhä useampi haluaa ostaa materian sijaan elämyksiä, joten tällaiset hoidot ja lomat ovat myös oivallisia lahjaideoita! Hemmottele itseäsi tai läheisiäsi rentouttavilla hoidoilla ja ravistele harteiltasi hetkeksi arjen murheet!