Kuhmo on upea matkakohde jokaisena vuodenaikana! Syksy ja talvi ovat alueella monen mielestä aivan erityisen upeaa aikaa. Talvella erityisesti huskysafarit houkuttelevat turisteja ja luontoihmisiä matkaamaan nauttimaan Kuhmon luonnosta. Alue on myös upea vaellusretkikohde. Retkien tauoilla saatat kuitenkin kaivata mielekästä tekemistä, joten listasimme sinulle tähän artikkeliin muutaman mielenkiintoisen vaihtoehdon, joiden ansiosta myöskään retkien tauoilla ei tule olemaan tylsää!

Pelaamaan pääsee metsässäkin

Kunhan vain nettiyhteys pelaa, pelaamaan pääsee metsässäkin ja monet Pikakasinot ovatkin oivallista viihdettä pienten taukojen nopeaan pelitarpeeseen. Erityisen hyvin tällaiseen tilanteeseen soveltuvat helppokäyttöiset kolikkopelit, joita pelatessa ei tarvitse vaivata päätään monimutkaisten sääntöjen tai pelitaktiikoiden opettelussa. Monesti juuri näihin peleihin on vieläpä saatavilla ilmaiskierroksia ja jos pelaat väsyneenä pitkästä vaelluksesta tai vaikkapa huskysafarin jälkeen, voi olla järkevää pelata ilman omaa taloudellista panosta. Samalla pääset tutustumaan erilaisiin peleihin ja näet, millaisista peleistä pidät kaikista eniten.

Nauti lukien

Moni nauttii erityisen paljon hyvän kirjan lukemisesta keskellä luonnon rauhaa. Kuuntele luonnon ääniä ja nauti ympäröivästä hämäryydestä ja uppoudu hyvän kirjan pariin! Nykyaikaisten e-kirjasovellusten ansiosta sinun ei edes tarvitse kantaa mukana painavia kirjoja päästäksesi nauttimaan hyvistä tarinoista taukojen aikana. Riittää, että otat kännykkäsi mukaan ja varmistat jo etukäteen, että siitä löytyy hyvä e-kirjasovellus.

Jos metsässä on jo hämärää, kannattaa kuitenkin harkita kahdesti, ovatko kaikista jännittävimmät kirjat parasta luettavaa, vai tuleeko tunnelmasta niiden parissa jo liiankin jännittävä. Hyvää luettavaa ovat myös kirjat, jotka liittyvät jollakin tavoin retkesi teemaan. Tutustu vaikkapa luontokirjojen avulla lähemmin ympäröivään luontoon tai lue mielenkiintoisia tarinoita revontulista, joita saattaa näkyä Kuhmonkin taivaalla.

Ellet jaksa lukea tarinoita, voi niitä monissa e-kirjapalveluissa kuunnella myös ääneen luettuina. Muista kuitenkin käyttää kuulokkeita, ettet häiritse ympäröivää luontoa, sillä sinä olet luonnossa vieraana paikassa, joka on metsän eläinten koti. Käyttäydy siis koko vierailusi ajan luontoa ja sen asukkaita kunnioittaen!

Herkuttele

Pienet tauot ovat myös oivallisia herkutteluhetkiä. Avotulella valmistettu kahvi on jo elämys sinänsä, puhumattakaan, jos kahvin seurana on tarjolla pieniä herkkuja! Pienet tauot ovat myös oivallisia tilaisuuksia tutustua paikallisen keittiön erikoisuuksiin.